Offentliggjort i februar 2003

Flere bikinier og badedyr i havnen

Vesterbro Lokalråd og Skanska er gået sammen om et projekt til 8-10 mio. kr., der skal forsyne området ved Fisketorvet med en lagune. Islands Brygge badeanstalt har tydeligt vist, at lysten til at dyppe tæerne i havnen er mere end til stede.

Vesterbro Lokalråd har længe kæmpet for en sag som denne, og nu har de slået sig sammen med Skanska. "Vores vision er at åbne den del af havnen for borgerne, som ellers har været en hengemt del af København, kun kendt af de få. At gøre den til et aktiv for alle. Islands brygges badeanstalt har allerede bevist, at lysten til at bade i byen er mere end til stede, og at der er behov for flere gode badesteder i baggården" udtaler Niels Vestergaard fra lokalrådets byplan- og trafikudvalg.

Visioner for havnen

Da København ikke han prale af badevands temperaturer a lá Middelhavet hele året, er det planen at lagunen skal suppleres af et vandkulturhus med café, vinterbadning, omklædning og sauna. "I det hele taget et udflugtssted, hvor borgerne kan tage hen året rundt og gå en tur ved havnepromenaden og nyde en kop varm kakao på en novemberdag. Når man sidder i huset eller går udenfor, skal man kunne fornemme de skiftende årstider, solens stråler, vindens susen og sneens rasen i Københavns Havn" lyder visionerne fra lokalrådet.

Forslagene vil lande på politikernes bord i begyndelsen af marts 2003.

Kilder: Vesterbro Bladet & Jyllands-Posten

Vis tegning i stort vindue, ca. 64 Kb
Klik på tegningen for at se en større version.