TDC fordobler ADSL-hastighed

Af Karim Pedersen, ComON

Offentliggjort 5. april 2005 11:24

Inden sommer vil teleselskabet TDC fordoble hastigheden på alle sine bredbånds-produkter, mens prisen forbliver uforandret, skriver Berlingske Tidende. Dermed får TDC-kunderne dobbelt så meget bredbånd for pengene.

»Vi svarer igen på debatten om de for høje priser på bredbånd herhjemme og så mener jeg, at behovet blandt kunderne i dag er, at hastigheden kommer i vejret,« siger adm. direktør Kim Frimer fra TDC Totalløsninger til Berlingske Tidende.

Han henviser til Nordisk Film og TV2's nye filmtjeneste, som kræver en båndbredde på mindst 1 Mbit for at leje film over nettet.

TDC's tilbud gælder for alle produkter, både til private og erhvervskunder. Kunder med kabelmodem vil også opleve en forøget hastighed, men ikke en fordobling. TDC har i dag omkring 750.000 bredbåndskunder eller 75 procent af markedet.

Selv med den fordoblede hastighed ligger TDC kun omtrent på linie med konkurrenten CyberCity, som stadig er billigere på nogle produkter. Hos CyberCity forholder man sig afventende.

»Vi må tage dette til efterretning, men det er for tidligt at sige, hvad vi vil gøre ved det,« siger udviklings-direktør Jesper Hansen fra CyberCity.